معمول ترین ماده ترمیمی است كه بیش ازصدسال است كه استفاده می شود. ماده ای بادوام،باكاربردآسان،بسیارمقاوم به سایش و نسبت به سایر مواد ارزانقیمت می باشد. به دلایل مذكور، سالها است این ماده ، بعنوان انتخاب اول در بسیاری از موارد، چه از نظر دندانپزشك و چه از نظر بیمار باقیمانده است. آمالگام بر اساس نظر بسیاری سازمانهای معتبر جهانی كه در رابطه با سلامت افراد كار می كنند، ماده ای بی خطر، قابل اطمینان و مؤثر در ترمیم دندان می باشد. به دلیل تحمل بسیار بالای آمالگام نسبت به نیروهای قوی جویدن ،بویژه در ترمیم دندانهای آسیا در خلف دهان كه نیروهای جویدن با شدت بالایی اعمال می شوند، توصیه می شود.
موارد بسیار اندكی از حساسیت افراد نسبت به آمالگام تا كنون گزارش شده است. معایب انگشت شمار آمالگام عبارتنداز: حساسیت كوتاه مدت و گذرای دندان نسبت به سرما و گرما پس از ترمیم دندان، رنگ نقره ای ترمیم كه از نظر زیبایی مطلوب نیست (بویژه هنگامی كه دندان ترمیم شده از ناحیه قدامی دهان قابل رویت باشد) مخصوصاً که آمالگام اگر به خوبی پالیش نشود پس از مدتی رنگ تیره ای به خود می گیرد که البته با پالیش اصلاح می شود ، مشهود بودن ترمیم هنگام خندیدن و صحبت كردن شخص و بالاخره تراش بیشتر دندان.
دندانپزشك ممكن است در ترمیمهای آمالگام نسبت به سایر مواد ترمیمی میزان بیشتری از ساختمان دندان را بردارد تا آمالگام قابل به کارگیری باشد؛در واقع برای استفاده از آمالگام در ترمیم دندان حذف میزان مشخصی از نسج دندان لازم است.