اندو

 

درمان ریشه دندان یا اندو دونتیک تراپی که به اشتباه عصب کشی هم خوانده می شود به سلسله اعمال و عملیاتی گفته می شود که در طی آن مواد و بافتهای عفونی موجود در مغز دندان یا پالپ و کانالها و حفرات درون ریشه یا ریشه های دندان (که حاوی عروق و اعصاب است) برداشته  (تنظیف ) می گردند تا دندان از آسیب میکروبی آینده در امان بماند.

چگونه درمان ریشه انجام می شود؟

در معالجه ریشه دندان پس از معاینه و انجام  رادیوگرافی و تشخیص ، دندان مبتلا ابتدا بی حس و با ایجاد حفره ای در تاج دندان  امکان دسترسی به حفره عصبی دندان فراهم می گردد . پس از آن عصب دندان توسط سوهانهای کوچک وابزار مخصوص و ظریفی به طور کامل برداشته و تخلیه می گردد و فضای کانالهای درون ریشه دندان به شکل مناسب فرم داده می شودو با محلولهای شستشو عفونت زدایی و تمیز می گردند.در انتها کانال ریشه دندان با ماده ای شبه پلاستیکی پر می شودتا میکروبها به این فضا راه نیابند.جهت انجام این مهم قبل،حین و پس از درمان ریشه رادیوگرافی نیاز است.این درمان اغلب در یک جلسه کامل می شود اما در برخی از دندانها ممکن است به ۲ یا چند جلسه جهت تکمیل درمان نیاز باشد.

آیا حین درمان ریشه یا پس از آن درد وجود دارد؟

امروزه با وجود بی حسی های موضعی درد در حین درمان برای بیمار قابل کنترل است ولی پس از پایان کار و از بین رفتن اثر بی حسی؛به دلیل التهابات ناشی از قطع عروق و اعصاب در انتهای ریشه درد گذرایی برای چند روز وجود دارد که با مسکن های تجویز شده توسط دندانپزشک کنترل می گردد.

در صورت انجام ندادن درمان ریشه چه اتفاقی می افتد؟

هنگامی که پالپ دندان عفونی است احتمال بازگشت به حالت طبیعی وجود نداردو باید معالجه ریشه انجام گیرد .در غیر اینصورت درمان جایگزین خارج کردن دندان (کشیدن دندان) است.

اگر دندان درمان ریشه شده باز دچار مشکل شود چه باید کرد؟

معالجه ریشه دندان معمولاً موفقیت آمیز است اما مانند تمامی درمانهای پزشکی صد در صد موفق نمی باشد و در صورت بازگشت عفونت درمانهای دیگری تجویز می شود و ممکن است درمان ریشه مجدد یا جراحی انتهای ریشه مد نظر قرار گیرد.

مراقبت های پس از درمان ریشه

پانسمان دندان به معنای پرکردگی موقت تاج دندان است.پس از پانسمان به مدت یک ساعت از جویدن روی آن خودداری کنید و تا آن هنگام که تاج دندان ترمیم دائمی ( نظیر ترمیم کامل یا روکش ) ندارد از وارد کردن فشار به دندان جداً خودداری کنید.

در صورت بیرون آمدن تمام یا بخش قابل توجه و بزرگی از پانسمان جهت انجام پانسمان مجدد مراجعه نمایید.

امکان بروز تورم پس از درمان ریشه بخصوص در دندانهای عفونی وجود دارد و مراجعه به دندانپزشک در این موارد ضروری است.

پس از درمان ریشه چون دندان دیگر زنده نیست شکنندگی بیشتری داشته وممکن است جهت حفظ استحکام ساختار باقی مانده درمان های پروتزی نظیر روکش دندان مورد نیاز باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *